HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.03. 15:49 kaloz-blogger

Allofmp3.com - Vége a dalnak?

allofmp3.comA lemezkiadó kartell és a s*ggüket nyaló az amerikai Bush kormány végre elégedettek lehetnek magukkal.

Sikerült elérniük, hogy bezárassanak még egy oldalt ami egészen eddig dacolt a hatalmukkal, és amelyik nem a kartell által jóváhagyott áron hanem jóval olcsóbban árult zenei tartalmakat az interneten.

Az allofmp3.com egy orosz zeneletöltő oldal, ami ellentétben az iTunes és a többi a lemezkiadók által támogatott oldallal, nem a kiadók pénztárcájának további megtömése érdekében működött. Megfizethető áron kínáltak zenéket, méghozzá hatalmas választékkal, azaz a zenerajongók igazi Mekkája volt ez.

“Az allofmp3.com egy Orosz vállalkozás, ami az Orosz törvények teljes betartása mellett működik.” Azaz már csak működött, bár a MediaServices által üzemeltetett másik oldal az alltunes.com továbbra is elérhető.

Áprilisban már a cég elkezdte a felhasználóit az allofmp3 oldal helyett az mp3sparks.com –ra irányítani, amit a Regiontorg nevű cég működtet, és ahol szintén az allofmp3 által hangoztatott jogi hivatkozások alapján lehet letölteni teljesen legálisan zenei állományokat. Az ár ugyanúgy $0.10 és $0.20 között mozog, számonként. Az oldal egyébként aktív hivatkozásokat is használ az allofmp3.com –ra.

A mediaServicessel készült korábbi interjúban elmondottak szerint „A verseny jó dolog” „a szabad választást teszi lehetővé. De sem a „szabad” sem a „verseny” szavak nem szerepelnek a lemezkiadó kartell szótárában. Inkább ez a multi-millió-dolláros kartell rászáll, azokra akik versenyhelyzetet alakíthatnának ki, és leszámolnak velük.”

Elgondolkodtató egyébként, hogy az amerikai kormány kiknek a hátsóját lefetyeli? A zenei kartell négy nagy tagja a Warner Music, EMI, Vivendi Universal és a Sony BMG, közül egyedül a Warner Music mondható amerikainak, bár azt is egy kanadai vezeti. A másik három, akik kedvéért az amerikai kormány csettintésre ugrik valójában Britt, Francia, és Japán cégek. Ezeknek a cégeknek az érdekeit védi az amerikai kormány az amerikai adófizetők pénzéből.

3 komment

Címkék: mp3 politika jog kartell warez kaloz allofmp3


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr83110878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sauerkrautrock · http://segghal.tar.hu 2007.07.03. 19:36:33

az egyetlen probléma, hogy amíg ezek a multi köcsögök legalább fizettek az előadóknak az eladott számok után, addig legjobb tudomásom szerint ez nem mondható el az allofmp3.com-ról.

kaloz-blogger 2007.07.04. 18:38:19

Az allofmp3.com az orosz torvenyekben meghatarozott szerzoi jogdijat fizetett az orosz allamnak. Az orosz allam pedig hogy mit csinalt a befizetett penzel mar az o dolguk. Lehet elkoltottek atomfegyverekre.

Pluhár Balázs 2007.07.08. 18:46:27

Az Allofmp3-nál a gép azt írja ki, hogy A lap nem jeleníthető meg. Ahhoz, hogy egyáltalán az Alltunes-nél fizetni lehessen, egy 12 jegyű PIN kódot kell beírni. Ingyen nem lehet az Alltunes-nél letölteni. Lejátszani az Alltunes-nél maximum fél percet lehet. Nem tudom, hogy az a hülye PIN kód honnan szerezhető.
süti beállítások módosítása