HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.04. 18:35 kaloz-blogger

Miivi.com - Csapda gyanútlan letöltőknek?

hollywoodA Media Defender egy kalózkodás ellenes cég, ami az amerikai MPAA és RIAA megbízásából különböző „okosságokat” talál ki. Több megkérdőjelezhető húzásuk is volt már korábban, például, amikor kamu bittorrent trackereket indítottak. A legtöbb ilyen tracker szerencsére már feketelistán van, illetve lehet blokkolni pl a PeerGuardiannal, ennek ellenére korábban több ezren estek áldozatul a trükkjeiknek.

A legújabb húzásuk hogy filmletöltő oldalt indítottak, www.miivi.com címen, ahol teljes filmeket kínálnak letöltésre, mint pl a „300” (ne töltsétek le innen). Természetesen az egész csak átverés, valójában az odatévedő emberek IPcimére vadásztak, hogy aztán jó amerikai módra egy pert akaszthassanak az áldozatuk nyakába. FONTOS megjegyeznem, hogy ez csak Amerikában működik, ott tudják perelni a letöltőket, Magyarországon ilyen trükkel nem lehet bajba keverni az embereket.

Az oldal azóta már nem működik, feltételezhetően azért, mert amikor az internetes társadalom erre érzékenyebb része rájött a turpisságra, felhívást tettek közzé és szószerit letámadták az oldalt rengeteg (jogtiszta) feltöltéssel, amiknek azt a címet adták hogy „THIS SITE IS SCAM” azaz „EZ AZ OLDAL ÁTVERÉS”. Úgy látszik a dolog bejött, és összecsinálta magát a rendszer a rengetek feltöltés hatására, de az is lehet hogy a MediaDefencerék jöttek rá hogy leleplezödtek, és nincs értelme tovább üzemeltetni az átverés oldalukat.

A domain adataiban korábban olvasható volt a MediaDefender címe, mivel hogy ők igényelték a domaint, azóta már ezt az információt megváltoztatták, hogy ne lehessen olyan könnyen hozzájuk kötni az oldalt. Kicsit elkéstek a dologgal…

Szólj hozzá!

Címkék: p2p torrent warez kalóz hollywood kaloz


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr97111741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása