Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.14. 08:24 kaloz-blogger

Börtön kalózkodásért? Magyarországon!

Megszületett az első Magyar börtönbüntetés ítélet kalózkodásért!

A 2004 nyara tartó ügyben két elkövető ellen nyomoztak, akik teljesen véletlenül buktak meg a CD/DVD másolással. Történt ugyanis hogy egy közúti ellenőrzés során a rendőrök furcsállták, hogy miért van annyi másolt adathordozó az autóban. A két srác amúgy egymást buktatta be a nyomozás során, kiderült, hogy egyik a másiktól vette a cuccost, majd azt a neten árulta, stb. Jó persze, gumibottal a s*gg*b*n az ember mindent bevall :-D

Az ítéletet a Pécsi Városi Bíróság hozta, ahol a napokban zárták le ezt az elég régóta húzódó ügyet, az ASVA és a többi jogvédő nagy örömére, és a DVD másolók ügyfeleinek nagy szomorúságára. A jog 1992 óta ad lehetőséget arra, hogy akár szabadságvesztéssel is sújtsa a bíróság a szerzői jogok megsértését.

A két kalózt, akik veszélyes vizekre eveztek, hét illetve egy év hat hónap börtönre ítélték, cserébe az általuk elkövetett 85 illetve 735 rendbeli „szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító műszaki intézkedés kijátszásának vétségért” magyarra lefordítva: CD és DVD másolásért, amiket 700 illetve 1500Ft/db áron nyomattak a nagyérdeműnek postán. Az igazságügyi szakértők szerint 12 millió forint kárt okoztak ezzel a kalózok a másolt filmek és zenék jogtulajdonosainak.

A jogvédők tehát most örülnek, mint majom a farkának, de azért egy internetes újság megkeresésére elmondták hogy jobban örültek volna ha nem húzódik ilyen sokáig az ügy. Persze… egyszerűbb lenne mindenkit bele géppuskázni a Dunába, akinél mp3 játszót vagy hordozható DivX játszót látnak a rendőrök. Ez azért is lenne hatékonyabb, mert a két elkövető igaz hogy börtönre lett ítélve, de a büntetést felfüggesztették, így csak akkor kell ülniük, ha a felfüggesztett ideje alatt megint elkövetnek valami rosszaságot.


Oké, eddig volt a hír, akkor most jöjjön a tanulság, mert az mindig kell:

- Ha már rosszalkodsz, rosszalkodj ésszel. Írj a Hegedűs Pityuval egy szerződést, hogy a rengeteg számítógép és DVD író és a több 1000 lemez csak megőrzésre van nálad, és annak a használata a számodra a Pityu távollétében (elutazott) tilos. Lehetőleg legyen rajta a Pityu ujjlenyomata is a szerződésen ne csak a tiéd, és ne hasonlítson a Pityu írása a balkezedéhez.

- Ha nincs nálad csomó gép csomó DVD íróval, csak egy halom CD/DVD akkor ne legyél hülye, mond meg az igazat:

a.) Nem te csináltad ezeket, hanem most vetted frissen ropogósan a piacon, akár még meg is tudod mutatni, hogy kitől! Ha siettek, még biztosan ott találjátok… hmm… már elment… de kár. Pedig az a kutyaütő megesküdött, hogy ez mind eredeti, azért volt csak olcsó, mert selejt a DVD gyárból. Azért van filctollal ráírva, hogy Die Hard 4. De ha nincs piac a közelben akkor eszedbe juthat, hogy Ukrajnában vetted boltban számlával, amit azóta eldobtál. Ha kimennek, ők is vehetnek maguknak.

b.) Saját magadnak csináltál másolatokat, ami nem törvénybeütköző. Hogy miért van 10 kópia a Die Hard 4-ből? Mert többször is meg akarod nézni.

c.) Tudományos kísérletet folytatsz, a CD/DVD lemezek tartósságáról, ezért van nálad midig 1000 lemez, az autóban is meg mindenhol, hogy „stressz tesztnek” vesd alá őket folyamatosan. Az üres DVDn ugye nem lehet tesztelni az esetleges adatvesztést, ezért írtál ki minden féle tartalmat, amit majd 10 év múlva visszaellenőrizhetsz hogy ugyanúgy olvasható-e mint a kiíráskor.

d.) Írd meg egy kommentben te hogy úsznád meg?

Szólj hozzá!

Címkék: p2p pina sex warez borton kaloz illegalis


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr83117824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása