Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.18. 08:12 kaloz-blogger

Micro$oft és társai = Warez nagyhatalmak?

A nagy software gyártó cégek támogatják a kalózkodást? Erre mindenki gondolkodás nélkül rávágja, hogy „Ez hülyeség!” „Á dehogy!” és a média - ami a jogvédők propaganda eszköze - ezt az illúziót erősíti bennünk, mert folyamatosan csak azt halljuk, hogy hány millió vagy milliárd dollár kárt okoz a kalózkodás. Na lássuk csak mi az IGAZSÁG!

 

Alap tézis:

Az egy tévhit hogy a softwarek pénzbe kerülnek. Van ami pénzbe kerül igen, de mindenre van ingyenes alternatíva is: Windows = Linux, Office = Open Office, Photoshop = Gimp, felesleges folytatni a sort. Mégis a fizetős, kereskedelmi softwareket használjuk, mert azt látjuk az iskolában, a munkahelyen, ahhoz vagyunk hozzászokva, és ezért azt használjuk otthon is, mert lusták vagyunk mást megtanulni használni, amikor van ingyen kalóz Windows, és minden ami kell.

 

Másolásvédelem:

Nem furcsa, hogy minden kereskedelmi program másolásvédelme a megjelenése után legfeljebb egy héttel fel lesz törve? Ezek a programozók, akik olyan fantasztikus dolgokat hoznak össze, hogy hogy nem tudnak feltörhetetlen programot csinálni, vagy legalább olyat, amit annyira nehéz lenne feltörni stb, hogy ne érje meg a szívást. A titok nyitja, hogy ők akarják, hogy feltörjék a programokat!

 

Hipotézis:

Gondoljunk bele, mi történne egy képzeletbeli világban, ha mondjuk a Micro$oft a Windowst úgy csinálta volna meg, hogy azt lehetetlen legyen feltörni. Ha nem lenne más választás, azaz vagy megvesszük, vagy nem, akkor akik most olvassátok ezt a blogot, hányan vettétek volna meg otthonra a Windowst és hányan használnátok inkább otthonra ingyenes alternatívát, mondjuk Linuxot? Ha pedig több éve már Linuxot használsz otthon, csak úgy, mint az ismerőseid, akkor miért is vennél Windowst amikor céget alapítasz? Nem maradnál a jól megszokott Linuxnál és az ingyenes programoknál? Hozzá kell tenni, hogy sokkal egyszerűbb lenne használni a Linuxot és a többi ingyenes programot ha a fentieknek megfelelően sokkal többen használnák mint jelenleg. Tehát a történethez hozzá tartozik hogy az ingyenes programok, és azok támogatása annál jobb, minél többen használják.

 

Elérkeztünk tehát oda, hogy a software cégek hatalmasat buknának azon, ha az embereknek nem lenne más választása, csak az hogy fizetnek, vagy ingyenes alternatívát használnak. Ugyanis szépen mindenki áttérne az ingyenesre. Ennek megakadályozása érdekében támogatják – feltűnés nélkül – a kalózkodást, ezáltal biztosítva, hogy egyeduralkodó legyen a programjuk, hogy mindenkinek az legyen, hogy az a formátum legyen elterjedt, hogy a szomszéd kisgyerek is ahhoz értsen ne máshoz.

 

Reklám:

Ez az egész azért van így, mert a software cég így akarja reklámozni a termékét, és a kalózkodás miatt veszteségként, a jogvédők által propagált össze nem más, mint reklámköltség, ami ráadásul jobban megtérül, mint a TV vagy bármi más reklám. Ebben az elképzelt világban melyiktök venne Windowst pénzért, miközben jól megvan az ingyenes Linuxával? Na ugye!

 

1 komment · 2 trackback

Címkék: p2p pina sex warez kaloz illegalis


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr89120186

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Palackba zárt üzenetek... 2007.08.31. 10:26:55

Micro$oftNem titok, hogy nem kezdtem szeretni a Windowst. Érdekes bejegyzésre találtam egy blogban ami azt feszegeti, hogy tulajdonképp a fizetős szoftverek bátoritják a kedves felhasználókat arra, hogy kalóz változatokat használjanak, ugyanis ha ki...

Trackback: Palackba zárt üzenetek... 2007.08.31. 10:26:54

Micro$oftNem titok, hogy nem kezdtem szeretni a Windowst. Érdekes bejegyzésre találtam egy blogban ami azt feszegeti, hogy tulajdonképp a fizetős szoftverek bátoritják a kedves felhasználókat arra, hogy kalóz változatokat használjanak, ugyanis ha ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba · http://csagaster.blogspot.com 2007.08.29. 12:31:20

Igazad van mintha én irtam volna ezt a cikket! (persze nem tudok igy irni:)
Én Ubuntut használok és meg vagyok elégedve vele!
süti beállítások módosítása