HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.10. 17:48 kaloz-blogger

Rövidhírek a (warez) világból

Dojcsland:

Az új német szerzői jogi törvényt sokan bírálják, ugyanis nem tesz különbséget a magán célra kis mennyiségben elkövetett „rosszaságok” és a nagyipari dvd másoló kalózok közt. Azaz ha valaki egy másolásvédett dvdt lemásol magának a törvény szerint ugyanúgy bűnös mint aki az apróneten (németeknél is biztos van ilyen) árulja a másolt dvdket. Természetesen minden normális fogyasztóvédelmi és egyéb szervezet támadja emiatt a törvényt.

Svédenland:

Azon agyalnak az okosok, hogy olyan törvényt hozzanak, ami lehetővé teszi a jogvédőknek, hogy a p2p hálózatokat használó felhasználók személyes adatait gyűjthessék, illetve az internetszolgáltatóktól kikérhessék. A Svéd kalóz párt és több másik szervezet is felhívta a figyelmet arra, hogy ennek az lehet az eredménye hogy olyan teljes anonimitást kínáló hálózatok és programok jelenhetnek meg, melyeket kihasználva az igazi bűnözök, pl pedofilok is elbújhatnak, illetve csúnya dolgokra használhatják ezeket a hálózatokat.


Úgy néz ki a The Pirate Bay megúszta a pedofil vádakat, legalábbis egyelőre nem kerültek fel arra a feketelistára amiről egy korábbi hír már szólt itt. Érdekessége a dolognak hogy azóta sem kaptak egyetlen megkeresést sem pedofil tartalmakkal kapcsolatban, illetve nem mutatott rá semmilyen szervezet, hogy mégis melyik, milyen tartalomra gondolnak, ami miatt az oldalt feketelistára kellene tenni, és ellehetetleníteni az elérhetőségét.

Amerikai egyesült állatok:

A Miivi.com üzemeltetője, a Media Defender nyilatkozott a nagy port kavart oldalával kapcsolatban, azt állítják hogy ez egy belső project volt, amit nem arra szántak hogy az internetezők ráakadjanak, és használják, tehát nem is volt csali oldal… á dehogy…

Madzsarisztán:

Végre letölthető szinkronosan a Die Hard 4, igaz förtelmes kép és hangminőséggel. Bár legutóbb a moziban épp azon gondolkodtam el, hogy miért vagyok én úgy kiakadva a Screenerek és TSek rossz minőségén, miközben ugyanazért a minőségért fizetek a moziban koponyánként (ARR!) 1000Ftot. Tehát ugyanaz a homályos fakó színű kép, ugyanaz a visszhangos hang, mint amit a Screeneren is láthatok a számítógépemen ingyé. Szerintetek is gagyi a mozi?

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 video p2p 4 warez hard die kaloz


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr1115474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása