HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.07. 17:48 kaloz-blogger

The Pirate Bay = Gyermekpornó?

Mi ugrik be az Amerikiakról mindenkinek? Azon kívül, hogy hülyék? Tehát mi az általános sztereotípia? Az hogy beperelnek mindenkit mindenért!

A filmkiadóknak eddig nem sikerült törvényes, sőt törvénytelen eszközökkel leállítaniuk a The Pirate Bay-t – emlékezzünk csak a legutóbbi rendőrségi rajtaütésre, lefoglalásra, amikor semmilyen törvényes indok nem volt, amiért lefoglalhatták volna a The Pirate Bay szervereit, de az Amerikából frissen hazaérkező, jól lefizetett miniszterüknek valamit villantania kellett. Kimentek hát a Svéd rendőrök „hórukk” megfogták a szervereket, aztán magyarázkodhattak a médiának és a The Pirate Bay jogi képviselőjének, hogy ugyan mi volt ez a megmozdulás.

Na most még jobb helyzet állt elő. Mivel nem találtak abszolút semmi fogást a The Pirate Bayen, kitalálták az amcsik, hogy gyerekpornó van az oldalon. Emiatt pedig be lehet és be kell záratni az oldalt. Jelenleg még működik az oldal, de várhatóan jövő héten egész Svédországból elérhetetlenné válik az összes internetszolgáltató rendszeréből, ha valóban felkerül arra a feketelistára amin a gyermekpornó oldalakat gyűjtik a Svéd hatóságok.

Nem semmi szánalmas húzás ez a filmkiadó kartell és az általuk lepénzelt Svéd hatóságok részéről, a következő talán az lesz hogy a torrent öl, és gyilkossággal vádolnak meg minden torrentező felhasználót?

Eddig semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett a The Pirate Bay-hez amiben bármilyen gyermekpornó tartalommal kapcsolatos kifogás lenne, ami azért is érdekes mert a hatóságok „elvileg” még nem döntöttek a The Pirate Bay feketelistára tételéről, jövő héten döntenek annak fényében hogy akkor is elérhető lesz-e a kifogásolt tartalom. De milyen tartalom, és hogyan töröljék, ha nem mondják meg hogy mit?

 

A gyermekpornó szűrő egyébként a Svéd internetszolgáltatók által önkéntesen használt szűrő rendszer. Ha egy internetcím felkerül a feketelistára , és valaki meg akarja nézni azt az oldalt, akkor nem a keresett oldal, hanem egy tiltó oldal jelenik meg, rajta információkkal hogy miért is nem oda került az internetező ahová akart.

 

1 komment

Címkék: politika warez kaloz gyermekporno pirate


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr75113600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dami123 · http://endami.blogspot.com 2007.07.10. 11:39:19

Azért szerencsére észbekapott a svéd rendőrség, úgy tűnik:
thepiratebay.org/blog/78
süti beállítások módosítása