HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.02. 11:40 kaloz-blogger

4 év börtön kalózkodásért

Hew Griffithst (online neve: BanDiDo)A DrinkOrDie kalóz csapat fejét 51 hónap letöltendő börtönre ítélték Egyesült államokban múlt héten, szerzői jogok megsértése miatt. A 44 éves Hew Griffithst (online neve: BanDiDo) az esküdtcég bűnösnek találta az ellene felhozott vádpontokban.

 

Ausztráliában, Griffiths a warez szcéna egyik legmeghatározóbb vezetőjévé vált, mivel több százezer dollár jogvédett anyagot tett közzé az interneten.

 

A DrinkOrDie csapatot 1993ban alapították Oroszországban, működése során több mint 50 millió dollár jogvédett anyagot – filmeket, zenéket, softwareket – másoltak, és tettek közzé az interneten. A csapat 2001ben oszlott fel, miután egy nemzetközi akció során több mint 70 letartóztatást hajtottak végre a hatóságok Finnországban, Norvégiában, Svédországban, és Ausztráliában.

 

Az okozott 50 millió dolláros kár természetesen erősen felé becsült érték, ugyanis a jogtulajdonosok jó szokásához híven nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy aki letöltött egy jogvédett anyagot, egyáltalán nem biztos, hogy azt megvásárolta volna boltban, így kár sem keletkezett a kimaradt eladásból.

 

Griffiths már eddig is több mint három éve előzetesben volt, mire a kiadatási procedúra lezajlott Ausztrália és az Egyesült államok között. Ezt természetesen a bíró figyelembe vette, így már „csak” 15 hónapot kell börtönben töltenie, a kiszabott büntetés értelmében.

Szólj hozzá!

Címkék: warez borton kaloz


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr98109955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása