HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.02. 17:50 kaloz-blogger

Vége a Kamerás kalóz felvételeknek?

Ha van egy kamerád és egy TV távirányítód, elvégezhetsz egy egyszerű kísérletet: Indítsd el a felvételt, állj a kamera elé a távirányítóval, majd a kamera felé tartva a távirányítót, nyomj meg egy gombot, mondjuk a hangerőszabályzó gombját.

Most állítsd le a felvételt. Ha visszanézed, láthatod, hogy ott állsz a távirányítóval, és… HOPPÁ! MI AZ OTT? …láthatod, hogy a távirányítód fényt bocsátott ki magából!

Nagyjából ennyi lenne a dolog lényege, a távirányító az emberi szem számára láthatatlan fényt sugároz, amit a kamera viszont érzékel. Ennek a bizonyítéka ott van a kezedben, a saját videó felvételeden.

És itt jön a képbe José Toledo, aki kitalálta, hogy miért ne rakjunk a mozivászon mögé marha nagy infravörös led-paneleket? Az embereket nem zavarná a filmnézésben, mert számukra a fénye láthatatlan, viszont a kamerák semmit nem látnának a vászonra vetített filmből, mert azt elnyomná a ledek fénye. Ugyanezzel a módszerrel különböző mintákat is lehet a vásznon keresztül megjeleníteni, azaz vízjelezni a vetített filmet, ezáltal nyomon követhetővé válik, melyik moziban és mikor készült a kalóz felvétel. Természetesen nem csak mozikban, hanem bármilyen prezentáción vagy születésnapon, esküvőn, és bárhol használható a technológia, ahol meg szeretnék akadályozni a vetített anyagok kézi-kamerás felvételét.

2 komment

Címkék: mozi kamera kaloz kocsog screener


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr54110223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.07.04. 00:20:16

Ahogy vannak minden mást kiszűrő és infrát átengedő, kamerára szerelhető szűrő előtétek, szerintem létezhet ezek fordítottja is, vagy ha nem volt rá igény, majd lesz. :)

lacalaca 2007.07.04. 19:56:12

Az a vicc, hogy a CCD-csipek alapból érzékenyek közeli infrában, ezért is van előttük IR-blokkoló szűrő.
süti beállítások módosítása