Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Kalóz (warez) Blog!

Hírek, érdekességek az internetes "kalózkodásról", lemezkiadókról, jogvédőkről, és egyéb rettenetesen érdekes dolgokról.

Van már kalóz pólód?

Friss topikok

Linkblog

2007.07.18. 09:20 kaloz-blogger

Jogvédők, na ezt kapjátok ki! :-D

Ez a néni nem Debbie Foster, hanem egy másik áldozat.Nemrég számoltam be arról, hogy a jogvédők jaj de örülnek, mert a bíróság elítélt két kalózt DVD írásért. Kíváncsi vagyok vajon erre is büszkék lesznek-e ezt is kiteszik a weboldalukra, és szétkürtölik a sajtónak?

Amerikában a Warner Music, EMI, Vivendi Universal és Sony BMG’s által létrehozott jogvédő szervezet a RIAA végre bebukta a több éve húzódó persorozatot, és most közel 70.000 dollár kártérítést kell fizetnie Debbie Fosternek.

Az egész úgy indult, hogy a RIAA Debbie Fostert beperelte, mint sok más Amerikait, hogy kalóz tartalmakat töltött le. Ez egyébként Amerikában mondhatni megszokott dolog, hogy a MediaDefender és egyéb cégek által gyűjtött ipcímek tulajdonosait perelik, sok tíz vagy százezer dollárra. Az esetek nagy részében az áldozatok megijednek, nem tudják mit csináljanak, és ha van elég pénzük inkább fizetnek. Tehát a megfélemlítő hadjárat látszólag működik… de nem mindenkinél!

Több esetben a jogvédők áldozatai ellen pert indítottak, amit meg is nyertek, mivel a RIAA nem tudta bizonyítani a vádakat. Ez persze nem ilyen egyszerű, ugyanis a kedves jogvédők mindenféle gerinctelen eszközt felhasználtak amit csak lehetett, mint például ha nem sikerült az anyukán fogást találni, rászálltak a gyermekére. Volt olyan perelt áldozat is akinek még csak számítógépe se volt, illetve soha nem is hallott a Kazaa-ról vagy a filecserélésről. Volt háborús veterán, aki soha életében nem használt még számítógépet, azt sem tudta hogy kell bekapcsolni, illetve volt egy zene rajongó fiatal aki több száz eredeti zenei CD-t vásárolt eddig, és ezt kapta hálából… a kiadók meg persze vesztettek egy rendszeres vásárlót.

A lényeg hogy ismét győzött az igazság, és a jogvédők illetve a Kiadók kartellje újabb 70,000 dollárral lett szegényebb, ami nekik ugyan meg sem kottyan, de remélem Debbie Fostertnek kellő kárpótlást jelent az elmúlt évek bíróságra járkálásáért, és a meghurcolásért.

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ilyen csak Amerikában van, lássuk mi történik kis hazánkban. Az index.hu 2006. december 18-án írta (http://index.hu/tech/jog/diablo5483/ ):

„A Diablo Hub bezáratását egy tavaj júliusi sajtótájékoztatón sikertörténetként tálalta a ProArt: akkori tudósításunk szerint "az elmúlt héten levadászták a Diablo nevű DC-hubot is üzemeltető társaság két warezszerverét, ami miatt a hub Magyarországon lehúzta a rolót, sorolja a sikereket Horváth Péter igazgató". Ezért a kijelentésért, és a másfél éve tartó "zaklatásért, rágalmazásért" most ellenperre készül ügyfele, mondta az Indexnek dr. Nemessuri Péter, a Diablo Hub üzemeltetőjének jogi képviselője.”

Nincs információm arról hogy valóban elindult az ellenper, vagy sem, de bízom benne hogy hamarosan Magyarországról is hallunk olyan hírt amikor a jogvédőknek kell kártérítést fizetniük zaklatásért, rágalmazásért…

2 komment

Címkék: mp3 p2p pina sex bukta warez kaloz illegalis


A bejegyzés trackback címe:

https://pirates.blog.hu/api/trackback/id/tr41120219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molettibaba 2007.07.19. 10:47:23

Sziasztok!
Én megértem a jogvédőket és a kiadókat de azokat is akik kalóz CD-t,DVD-t vesznek. Nekem magamnak sincs pénzem 4-6 ezer forintot adni egy filmért vagy zeneanyagért. Igy marad a másolat innen onnan letöltve,kölcsön kapva,stb...

Logen 2008.07.06. 11:43:55

Tudnál ajánlani egy Progit amivel CD-jogvédelmét lehet feltörni

És amit felszeretnék törni az NFS Undergrand 2 Játék
Elöre is kösz
süti beállítások módosítása